Nordsjællands ukrudt

”Drømme er ikke tilladt, hvor ukrudt gror og janteloven hersker. I Frederiksværk skal man fandeme ikke tro, at man er noget. Især ikke, at man er bedre end andre.”


Tre unge mennesker møder hinanden på et afvænningsprogram i Nordsjælland. De repræsenterer vidt forskellige samfundslag, men deres historier fletter sig ufrivilligt sammen og ændrer livet.


Mads er en ung hårdkogt fyr, der har en fod i de forkerte kredse. Han har udskiftet sin forræderiske biologiske bror, Dennis, med fuldbyrdede Bandidos MC-medlemmer, som han nu kalder for sine brødre. Et skuddrama mellem ham og Dennis’ bande, Loyal to Familia, sender skæbnen i en ny retning.


Olivia er lige så farlig som hun er smuk. Hun har hang til MDMA og technofester, og snart kan det ikke blive vildt nok for hende. Hun er født på den rigtige side af hegnet, men er draget mod den tvivlsomme og frigjorte Mads.


Luna er en pige, der er vokset op med livet imod sig, og hun løser sine problemer med euforiserende stoffer, men en aften viser konsekvenserne sig for hende.


Nordsjællands ukrudt er en tankevækkende roman om unge på kanten, en fortælling, der er inspireret af forfatterens hjemegn.

 

Laura Helena Pimentel da Silva, f. 1994, debuterede med selvbiografien, Kommunebarn i 2018. Bogen strøg hurtigt til tops på flere af Mofibos top 10-lister. Siden debuten har Laura udgivet yderligere to værker og beskæftiger sig til dagligt med journalistik.


 

KØB BOGEN


Nordsjællands ukrudt kan købes billigst her.

Bogen kan streames på eReolen og Mofibo.

 

UNDERVISNINGSMATERIALE

Bogen kan bruges som hovedværkslæsning i udskolingen.

Læs mere her.

NORDSJÆLLANDS UKRUDT


Barsk YA-roman af Laura Helena Pimentel da Silva