Foredrag

Få besøg af Laura Helena Pimentel da Silva

Min passion er at skrive, male og tegne, men jeg elsker også at formidle historier gennem foredrag, undervisning og skriveworkshops.
Jeg har holdt foredrag siden 2018 og har også undervist fagpersoner såvel som pårørende - herunder deltaget i børnegrupper. 

Jeg skræddersyer gerne oplæg ud fra ønsker og målgruppe, men har også nogle "standard foredrag": 


MÅLGRUPPE: VOKSNE OG/ELLER UNGE


I foredraget 'Kommunebarn - Bag TV-dokumentaren: Importeret til misbrug' deler jeg min anbringelseshistorie og sætter fokus på udsatte børn og unge, herunder italesætter jeg konsekvenserne ved en kaotisk barndom og deler opskriften på en mønsterbryder. Jeg taler også om min medvirken i TV 2-dokumentaren: Importeret til misbrug. Hvad har det betydet for mig at stille min overgrebsmand til ansvar?
Gennem debat og dialog sætter jeg ord på, hvordan vi kan optimere forholdene for anbragte.


I forfatterforedraget taler jeg om vejen til forfatterkarrieren og om livet som skrivende. Jeg læser højt, giver skrivetips og fortæller om tilblivelsen af mine bøger. Jeg taler særligt om en bog og genre, eksempelvis romanen Allahs sønner.


I foredraget fra 'Fra misbruger til forbillede' giver jeg et ærligt indblik i, hvordan jeg endte som misbruger i en ganske tidlig alder; jeg blev passiv skæv tidligere, end jeg kan huske, røg cigaretter som 8-årig, røg joints som 10-årig, eksperimenterede med hårde stoffer som 12-årig og udviklede et massivt misbrug i teenageårene.

I foredraget giver jeg et ærligt indblik i misbrug og fortæller ikke mindst om, hvordan jeg senere blev clean og flyttede mig fra min sociale arv.


I foredraget 'Barn af en psykisk syg forælder' inkluderer jeg historien om min egen mor. Jeg fortæller om livet sammen med en psykisk syg forælder, og om at bære et stort ansvar som barn.
Gennem dialog nedbryder jeg tabuer og italesætter følelserne, der kan være forbundet med at være pårørende.


I foredraget 'Seksuelt misbrugt' inddrager jeg min egen historie og fortæller om konsekvenserne og senfølgerne ved seksuelle overgreb i barndommen. Jeg giver råd til, hvordan professionelle og pårørende kan hjælpe bedst muligt og fortæller, hvordan det lykkedes mig at få et godt forhold til min krop.

Jeg taler også om min medvirken i TV 2-dokumentaren: Importeret til misbrug. Hvad har det betydet for mig at stille min overgrebsmand til ansvar?


MÅLGRUPPE: BØRN


I foredraget 'Forfatterliv' fortæller jeg om vejen til forfatterkarrieren og om livet som skrivende. Jeg læser højt, giver skrivetips og fortæller om tilblivelsen af mine bøger. Jeg taler særligt om en bog/serie og genre, eksempelvis Ronni-Romario og Fodboldplaneterne.


I forfatterforedraget 'Klimafiktion' taler vi om globale udfordinger.
Hvad er FN's verdensmål, og hvad kan vi gøre for passe bedre på kloden?


I 'Gysertimen' er uhyggen i højsædet. Kom tæt på monstre og andre mørke væsner.
Hvorfor er vi så
fascineret af det uhyggelige, og findes der spøgelser i virkeligheden?

EN VOKSEN KAN GØRE EN VERDEN TIL FORSKEL

Laura Helena Pimentel da Silva 

Et arrangement omfatter:

 

- Forberedelse

- 90 minutters foredrag

- 15 minutters pause ca. halvvejs

- 15 minutters spørgsmål og svar

- Mulighed for køb af bøger

Har du andre ønsker? 
Jeg tilpasser gerne mine oplæg.


 

 


 Tilskud til besøg:


Du kan søge tilskud til forfatterarrangementer både som  privatperson eller som institution.

 

Pris og booking:


Kontakt forfatter@laurahelena.dk for tilbud og aftale.