Foredrag

EN VOKSEN KAN GØRE EN VERDEN TIL FORSKEL

Laura Helena Pimentel da SilvaFOREDRAG


Forfatter Laura Helena Pimentel da Silva holder foredrag om bogen Kommunebarn.


Cirka 14.000 børn og unge er anbragt i Danmark.

Hvad der sker under kommunale anbringelser, og når den unge stigmatiseres som ”kommunebarn”? Og hvordan bryder man med den sociale arv efter en barndom med svigt, seksuelle overgreb,  psykisk syge forældre, vold, hashmisbrug og ungdomskriminalitet?

I foredraget Kommunebarn fortæller Laura Helena Pimentel da Silva om sit anbringelsesforløb - og om tiden derefter. Foredraget er baseret på bogen Kommunebarn, som udkom den 6. maj 2018.


I 1995 stiger tre børn og en mor forvirret ud af en flyvemaskine i Københavns Lufthavn. De er rejst hele vejen fra slummen i Brasilien for at bosætte sig hos morens danske mand, der hurtigt viser sig at være pædofil. Stedfaren forgriber sig på Laura og hendes søskende, hvorfor Laura anbringes i 1997.


Uddrag fra bogen:

Mama sætter sig ind i bilen, som Patricia allerede har startet. Langsomt forsvinder bilen ned ad den samme vej, som den kort forinden kørte op ad. Inden mor forsvinder helt ud af syne, ser jeg, hvordan hun ivrigt vinker til mig, som om vi ikke skal ses længe. Hun laver en hjerteskærende grimasse, som brænder sig fast til nethinden. Hun bryder fuldstændig sammen. Jeg vinker slapt tilbage. Hvorfor forlader hun mig? Jeg mærker trang til at græde, men kan ikke. Jeg er lammet. Hvad er det, der foregår? Hvornår kommer mor tilbage og henter mig?


I foredraget fortæller Laura Helena åbent og ærligt om, hvordan det er at være barn og være fanget i et net af voksne, der svigter - og konsekvenserne deraf. Hun beskriver stedfarens seksuelle misbrug, der endte med at få Laura Helena anbragt i en plejefamilie. Laura beskriver sin opvækst på diverse institutioner og om perioderne hjemme hos sin psykisk syge mor og alkoholiseret stedfar.


– Som kommunebarn har jeg oplevet seksuelle overgreb, vold, nedværdigende behandling og massivt omsorgssvigt. Svigt begået af både familie og myndigheder.

Jeg har set og på egen krop følt, hvad der sker med børn, når systemet fejler. Jeg ønsker ikke, at flere børn bliver overset, som jeg blev. Vi er nødt til at tale om de anbragtes vilkår. For der er desværre alt for mange udsatte børn og unge, der kan relatere til min historie, siger Laura Helena Pimentel da Silva.


Foredraget egner sig især til (tidligere) anbragte børn og unge, pårørende til psykisk syge og/eller misbrugere, folk der til daglig beskæftiger sig med socialt arbejde, kommuner, foreninger, biblioteker, skoler samt uddannelses- og daginstitutioner.
 

Et foredrag omfatter:

 

- 30 minutters forberedelse

- 60 minutters foredrag

- 15 miunutters spørgsmål og svar

- Mulighed for bogsigneringer
 

 


Gratis foredrag:


Du kan søge forfattercentrumpuljen som både privatperson eller som institution, hvis du er arrangør af et arrangement, hvor en forfatter eller oversætter præsenterer sit værk.

 

Pris og booking:

 

Et foredrag koster 3.500 DKK plus transport.

 

Kontakt forfatter@laurahelena.dk for tilbud og aftale.

 

 

© Copyright. Laura Helena Pimentel da Silva. All Rights Reserved.