Foredrag

Få besøg af Laura Helena Pimentel da Silva

Min passion er at skrive, male og tegne, men jeg elsker også at formidle historier gennem foredrag, undervisning og skriveworkshops.
Jeg har holdt foredrag siden 2018 og har også undervist fagpersoner såvel som pårørende - herunder deltaget i børnegrupper. 

Jeg skræddersyer gerne oplæg ud fra ønsker og målgruppe, men har også nogle "standard foredrag": 


MÅLGRUPPE:

VOKSNE OG/ELLER UNGE


I 'Forfatterforedraget' fortæller jeg om, hvordan jeg blev forfatter, selv om jeg ikke kommer fra en boglig familie. Jeg deler livet som skrivende, læser højt, giver skrivetips og fortæller om tilblivelsen af mine bøger. Jeg taler særligt om en bog og genre, eksempelvis romanen Allahs sønner.


I foredraget 'Kommunebarn - Bag TV-dokumentaren: Importeret til misbrug' deler jeg min anbringelseshistorie og sætter fokus på udsatte børn og unge, herunder italesætter jeg konsekvenserne ved en kaotisk barndom og deler opskriften på en mønsterbryder. Jeg taler også om min medvirken i TV 2-dokumentaren: Importeret til misbrug. Hvad har det betydet for mig at stille min overgrebsmand til ansvar?
Gennem debat og dialog sætter jeg ord på, hvordan vi kan optimere forholdene for anbragte.


I foredraget fra 'Fra misbruger til forbillede' giver jeg et ærligt indblik i, hvordan jeg endte som misbruger i en ganske tidlig alder; jeg blev passiv skæv tidligere, end jeg kan huske, røg cigaretter som 8-årig, røg joints som 10-årig, eksperimenterede med hårde stoffer som 12-årig og udviklede et massivt misbrug i teenageårene.

I foredraget giver jeg et ærligt indblik i misbrug og fortæller ikke mindst om, hvordan jeg senere blev clean og flyttede mig fra min sociale arv.


I foredraget 'Barn af en psykisk syg forælder' inkluderer jeg historien om min egen mor. Jeg fortæller om livet sammen med en psykisk syg forælder, og om at bære et stort ansvar som barn.
Gennem dialog nedbryder jeg tabuer og italesætter følelserne, der kan være forbundet med at være pårørende.


I foredraget 'Seksuelt misbrugt' inddrager jeg min egen historie og fortæller om konsekvenserne og senfølgerne ved seksuelle overgreb i barndommen. Jeg giver råd til, hvordan professionelle og pårørende kan hjælpe bedst muligt og fortæller, hvordan det lykkedes mig at få et godt forhold til min krop.

Jeg taler også om min medvirken i TV 2-dokumentaren: Importeret til misbrug. Hvad har det betydet for mig at stille min overgrebsmand til ansvar?

MÅLGRUPPE:

BØRN


I 'Forfatterforedraget' fortæller jeg om, hvordan jeg blev forfatter, selv om jeg ikke kommer fra en boglig familie. Jeg deler livet som skrivende, læser højt, giver skrivetips og fortæller om tilblivelsen af mine bøger. Jeg taler særligt om en bog og genre, eksempelvis Ronni-Romario og Fodboldplaneterne.


I forfatterforedraget 'Klimafiktion' taler vi om globale udfordinger.
Hvad er FN's verdensmål, og hvad kan vi gøre for at passe bedre på kloden? Under foredraget fokuserer jeg særligt på enten
Havets døtre eller serien, Myrepatter. Det er også muligt at kocentrere sig om et særligt område, eksempelvis Amazonas, hvor jeg er født.


I foredraget 'Havfruer og havhekse' deler jeg min livslange fascination for havets sagnomspundne skabninger. Hvem er de, og hvad kan vi mennesker gøre for at passe godt på havet?


I 'Gysertimen' er uhyggen i højsædet. Kom tæt på monstre og andre mørke væsner.
Hvorfor er vi så
fascineret af det uhyggelige, og findes der spøgelser i virkeligheden?

ANBEFALINGER


”De bedste anbefalinger herfra. Det er sjældent, at man kan høre en knappenål falde, og at man
ikke har lyst til at holde en pause i to timer, når 30 pædagoger er samlet. Det var tilfældet her.”

− Nini Ravn, koordinator for Ungemiljøer og Gadeteamet, Fredericia Kommune


”Vi kan varmt anbefale andre skoler at få besøg af Laura Helena Pimentel da Silva, som havde elevernes opmærksomhed fra start til slut. Oplægget om klimaforandringerne i Amazonas var spændende og elevinddragende.”

− Lærere, Sorø Kommune


LITTERATUR KAN GØRE EN VERDEN TIL FORSKEL

Laura Helena Pimentel da Silva 

Et arrangement omfatter:

 

- Forberedelse

- Fra 60 til 90 minutters foredrag

- Mulighed for pause ca. halvvejs

- Mulighed for spørgsmål og svar

- Mulighed for autografskrivning og/eller bogsalgHar du andre ønsker? 
Jeg tilpasser gerne mine oplæg.


 

 


 Tilskud til besøg:


Hos Statens Kunstfond er det muligt at søge om tilskud til forskellige forfatterarrangementer:


Enkeltstående arrangementer:


Ansøg om tilskud til forfattermøder for voksne.


Ansøg om tilskud til levende litteraturmøder for børn og unge.


Længere (undervisnings)forløb:


Ansøg om tilskud til Huskunstnerordningen, som giver mulighed for, at børn og unge i alderen 0 til 25 år får indblik i og erfaring med kunstneriske processer gennem et forløb med en professionel, aktiv kunstner.


Jeg hjælper gerne til med ansøgningen.

 

Pris og booking:


Fra 6.000 DKK plus transport.


Kontakt forfatter@laurahelena.dk for tilbud og aftale.