Foredrag

Få besøg af Laura Helena Pimentel da Silva

Min passion er at skrive, men jeg elsker også at formidle historier gennem undervisning, foredrag og skriveworkshops.
Jeg har holdt foredrag siden 2018 og har også undervist pårørende - herunder deltaget i børnegrupper. 

Jeg skræddersyer gerne oplæg ud fra ønsker og målgruppe, men har også nogle "standard foredrag": 

 
I foredraget 'Kommunebarn' fortæller jeg min anbringelseshistorie og sætter fokus på udsatte børn og unge, herunder italesætter jeg konsekvenserne ved en kaotisk barndom og deler opskriften på en mønsterbryder.
Gennem debat og dialog sætter jeg ord på, hvordan vi kan optimere forholdene for anbragte.


I forfatterforedraget taler jeg om vejen til forfatterkarrieren og om livet som skrivende. Jeg læser højt, giver skrivetips og fortæller om tilblivelsen af mine bøger. Jeg taler særligt om en bog og genre, eksempelvis om min ungdomsbog, Nordsjællands ukrudt, eller om èn af mine børnebøger.


I foredraget fra 'Fra misbruger til forbillede' giver jeg et ærligt indblik i, hvordan jeg endte som misbruger i en ganske tidlig alder; jeg blev passiv skæv tidligere, end jeg kan huske, røg cigaretter som 8-årig, røg joints som 10-årig, eksperimenterede med hårde stoffer som 12-årig og udviklede et massivt misbrug i teenageårene.

I foredraget giver jeg et ærligt indblik i misbrug og fortæller ikke mindst om, hvordan jeg senere blev clean og flyttede mig fra min sociale arv.


I foredraget 'Barn af en psykisk syg forældre' inkluderer jeg historien om min egen mor. Jeg fortæller om livet sammen med en psykisk syg forældre, og om at påtage sig for meget ansvar som barn. Gennem dialog nedbryder jeg tabuer og italesætter følelsen af frygt og skam, som især mange børn til psykisk syge, render rundt med.


I foredraget 'Seksuelt misbrugt' inddrager jeg min egen historie og kommer ind på konsekvenserne og senfølgerne ved seksuelle overgreb i barndommen. Jeg giver råd til, hvordan professionelle og pårørende kan hjælpe bedst muligt og fortæller, hvordan det lykkedes mig at få et godt forhold til min krop.


Målgruppe
Arrangementerne egner sig til arbejdspladser, foreninger, biblioteker, skoler, uddannelsesinstitutioner samt til (tidligere) anbragte børn og unge, pårørende til psykisk syge og/eller misbrugere.
Jeg besøger både voksne og børn og tilrettelægger programmet hertil.

Det er også muligt at arrangere online arrangementer og invitere mig til at deltage i andres indslag. Send endelig en e-mail med dit forslag.

 Tilskud til besøg:


Du kan søge tilskud til forfatterarrangementer både som  privatperson eller som institution.

 

Pris og booking:


Kontakt forfatter@laurahelena.dk for tilbud og aftale.

 

 

EN VOKSEN KAN GØRE EN VERDEN TIL FORSKEL

Laura Helena Pimentel da Silva 

Et arrangement omfatter:

 

- Forberedelse

- 90 minutters foredrag

- 15 minutters pause ca. halvvejs

- 15 minutters spørgsmål og svar

- Mulighed for køb af bøger


Ønsker arrangøren at købe bøger til alle deltagerne, skal bøgerne bestilles og betales forud for arrangementet. Der gives rabat. Kontakt mig for tilbud.