Jeg klarer mig, mor

 

Phillip Farcinsen Leth Rasmussens historie

Fortalt af Liselotte Farcinsen Leth Rasmussen

Skrevet af Laura Helena Pimentel da Silva

JEG KLARER MIG, MOR

DET TREDOBBELTE DRAB PÅ FREDERIKSBERG

 

Jeg klarer mig, mor – det tredobbelte drab på Frederiksberg

skildrer Phillips barske historie. Som blot 19-årig bliver han og

to andre unge mænd likvideret i en lejlighed på Frederiksberg.

Phillips mor, Liselotte Rasmussen, fortæller i bogen om sin desperate kamp for at redde sin søn fra at gå til grunde. Beretningen bygger på en omfattende aktindsigt i Phillips liv og kriminelle løbebane, der endte brat som led i et internt bandeopgør.

 

Jeg klarer mig, mor handler om en familie i opløsning, ønsket

om at bryde den sociale arv og følelsen af personligt svigt

uden at placere skyld eller drage endelige konklusioner.

 


UDDRAG

Kapellet

 

Jeg starter ved fodenden. Sprayer parfume langs Phillips ben og kamuflerer lugten af død. Skoene er sorte, stofbukserne mørke. Fortsætter med at spraye langs overkroppen for at placere sidste sprøjt ved Phillips hals. Vi står alle sammen et øjeblik og indsnuser duften af, hvordan Phillip duftede, da han levede. Jeg fordeler kærlighedserklæringerne til Phillip rundt omkring i kisten. Nogle ligger løst oven på kroppen. Lægger parfumen i fodenden. Nadjas tegning vender opad. Jeg elsker dig, står der med skæve børnebogstaver. Synker mundvandet, der strømmer som et vandfald og lægger mit eget brev ved Phillips venstre arm. Jeg har skrevet Fra mor uden på kuverten. Jeg håber, han læser det, når han engang er kommet dertil, hvor jeg tror på, man drager hen, når man forlader jorden. Ville ønske jeg var i stand til at åbne brevet, til at læse det højt for ham. Men det er jeg ikke. Mon jeg nogensinde bliver i stand til noget igen?

Ofrene ved det tredobbelte drab:

Suhaib Jaffar, Mike Vinther og Phillip Rasmussen

Anmeldelser af Jeg klarer mig, mor 


Mulles Bogblog | 6/6


Litteraturtale: "I lighed med Morten Papes "Guds bedste børn", skildrer forfatteren Laura Helena Pimentel de Silva meget stærkt og sikkert håbløsheden i et drengeliv. Et drengeliv, der synes blottet for netværk, mandlige rollemodeller og drømme for fremtiden. For mig var "Jeg klarer mig, mor" på mange måder en regulær page turner - blandt andet på grund af de mange autentiske sagsakter fra Philips korte kaotiske liv. Efterfølgende har afmagten dog også forplantet sig til mig. Hvad gør vi for at få udsatte børn og unge med på vognen?! Bogen giver ikke svaret, men den sætter et meget relevant og velskrevet spot på spørgsmålet."


 


Køb bogen direkte af forfatteren for 250 DKK inkl. levering til din nærmeste DAO-pakkeshop. 
Besøg forfatterens webshop her.

© Copyright. Laura Helena Pimentel da Silva. All Rights Reserved.