Kalender

OFFENTLIGE FOREDRAG


Foredrag med Laura Helena Pimentel da Silva
Kommunebarn - Bag TV-dokumentaren: Importeret til misbrug


Hvornår og hvornår:
Lørdag den 14. oktober 2023 kl. 10.30 - 12.00
Leitura - forlag og bogcafé, Storgade 25B, 4180 Sorø

Foredraget er inklusive te/kaffe samt lidt til ganen.
Foredraget er uden pause.

OBS! BILLETTER SKAL KØBES PÅ FORHÅND. KAN KØBES HER.

Foredragsbeskrivelse:

Brasilianskfødte Laura Helena Pimentel da Silva (f. 1994) kom til Danmark som 1-årig og blev anbragt uden for hjemmet som 4-årig pga. mistanke om incest i hjemmet.
Laura Helenas plejefamilie var imidlertid ikke lykken. Snart vidste den lille pige ikke, hvad familie var, for hun følte sig splittet mellem sin biologiske familie og den hvide kvinde, som gerne ville have, at Laura Helena skulle kalde hende for mor. Plejefamilien blev det første anbringelsessted ud af mange. Da Laura Helena flyttede i egen lejlighed som knapt 15-årig, havde hun været anbragt i en plejefamilie og på 10 forskellige institutioner – nogle af dem flere gange.
Teenageårene var vilde og præget af kriminalitet og misbrug. Laura Helenas kaotiske opvækst med omsorgs- og systemsvigt, havde sat sig som vrede.
En vrede, som hun i dag ser som sin allerstørste styrke, da hun har formået at gøre den til hendes drivkraft.
”Som anbragt barn har jeg oplevet, hvad der sker, når børn og unge tabes på gulvet. Jeg har kæmpet mig op fra bunden,” siger Laura Helena, som debuterede med selvbiografien,Kommunebarn,i 2018.I dag er hun gift, mor til fire drenge, forfatter til 16 bøger, foredragsholder, illustrator og kvinden bag Leitura – forlag og bogcafé. En stor del af hendes arbejde har et socialt element.
Laura Helenas hjerte brænder især for at gøre en forskel for børn, unge og kvinder, da hun er børneaktivist og feminist.
”Min historie er vigtig, fordiKommunebarnsstemme ikke kun er min,” siger forfatterinden, som medvirker i den aktuelle TV 2-dokumentar,Importeret til misbrug, hvor hun møder barndommens overgrebsmand i retten efter 24 år. Hvad har det betydet for hende at stille sin overgrebsmand til ansvar?

I foredraget deler Laura Helena sin anbringelseshistorie og sætter fokus på udsatte børn og unge, herunder italesætter hun konsekvenserne ved en kaotisk barndom og deler opskriften på en mønsterbryder.

______________________________________________________________________________________________________________________


Foredrag med forfatter og forlægger Laura Helena Pimentel da Silva

Bogbranchen fra A til Å

Hvornår og hvornår:
Mandag den 30. oktober 2023 kl. 18.30 - 20.00
Storgade 25B, 4180 Sorø

Foredraget er inklusive te/kaffe samt lidt til ganen.

Foredraget er uden pause.


OBS! BILLETTER SKAL KØBES PÅ FORHÅND. KAN KØBES HER.Foredragsbeskrivelse:
Ca. hver tredje dansker drømmer om at udgive en bog, og der udkommer mange tusinde bøger hvert år. Det er ikke kun længere de helt store forlag, der bestemmer, hvem der får lov til at udgive bøger. Hvis man ønsker det, behøver man faktisk slet ikke at komme igennem nåleøjet hos et forlag, man kan nemlig starte sit eget – eller selvudgive. Bogbranchen er i forandring, og mulighederne er mange, men er det en fordel – eller på visse områder – i virkeligheden en ulempe?

Hvordan kommer man i mål med at skrive en bog? Hvilke muligheder er der for at få den udgivet, og hvordan bærer man sig ad med at markedsføre den?

OplægsholderLaura Helena Pimentel da Silva debuterede som forfatter på et traditionelt forlag i 2018. Hendes første bog strøg ind på flere bestsellerlister og siden da, har hun udgivet 16 bøger - heraf er flere bestsellers. Flere af hendes bøger er oversat til andre sprog, og hun har været nomineret til flere priser - herunder Orlaprisen, Danmarks største børnebogspris, i 2022. Derudover har hun ghostwritet et par bøger for ét af Danmarks største forlag.”Jeg har udgivet mine bøger hos mindre såvel som store forlag. Efter at have lært en masse om bogbranchen som forfatter, besluttede jeg mig for at starte mit eget forlag og her et år efter, jeg startede Leitura – forlag og bogcafé, lærer jeg stadig noget nyt hver eneste dag som forlægger,” siger Laura Helena, der deler sin viden om bogbranchen med publikum.

Der bliver plads til massere af spørgsmål i løbet af aftenen, hvor vi kommer omkring alt fra skrivning til udgivelse, forlagstyper, finansiering og markedsføring.


Oplægget egner sig til forfatterspirer såvel som etablerede forfattere, der er nysgerrige på, hvordan branchen ser ud fra den anden side af skrivebordet – og som måske overvejer nye veje i deres karriere.

______________________________________________________________________________________________________


Foredrag med Laura Helena Pimentel da Silva

True crime historier


Hvornår og hvornår:
Tirsdag den 7. december 2023 kl.18.30 - 20.00
Storgade 25B, 4180 Sorø

Foredraget er inklusive te/kaffe samt lidt til ganen.
Foredraget er uden pause.


OBS! BILLETTER SKAL KØBES PÅ FORHÅND. KAN KØBES HER.


Foredragsbeskrivelse:

Laura Helena Pimentel da Silva er blandt andet forfatter til bogenJeg klarer mig, mor - det tredobbelte drab på Frederiksberg, som handler om Phillip Farcinsen Leth Rasmussen, der blev likvideret i et internt bandeopgør, da han var blot 19 år gammel. I samme lejlighed endte to af Phillips kammerater livet.

Forfatterinden har i sit virke som forfatter og ghostwriter været helt tæt på nogle af landets farligste indsatte, herunder har hun besøgt flere, der har gjort det ultimative ved at tage andre menneskers liv. Oplevelser, der blandt andet inspirerede hende til at skrive den autofiktive bog,Nordsjællands ukrudt- og som danner ramme for en bog, forfatterinden arbejder på i øjeblikket.

Arrangementet indbyder til samtale og debat.
Har samfundet et ansvar for personfarlig kriminalitet, og hvad kan vi gøre for at forebygge det?

______________________________________________________________________________________________________________________


ØVRIGE OFFENTLIGE ARRANGEMENTER


Halloween-arrangement i samarbejde med Sorø Bibliotek, Sorø Museum og Sorø Kunstmuseum


Hvor og hvornår:
Onsdag den 18. oktober 2023 klokken 11.00 - 13.00

Den grønne Scene i gårdrummet mellem Sorø Bibliotek og Sorø Kunstmuseum, Storgade 7, 4180 Sorø


Beskrivelse:

Lav din egen græskarlygte, få vejledning af Laura Helena Pimentel da Silva og hør Henrik Jandorf læse uhyggelige historier.

Det er igen tid til at udsmykke gaden og forhaven med flotte og skræmmende græskarlygter!

Onsdag i efterårsferien er Sorø Bibliotek, Sorø Museum og Sorø Kunstmuseum (også kendt som de "Tre på Stribe") gået sammen om et græskarskærings-værksted på Den Grønne Scene. På værkstedet kan du kan få hjælp til, hvordan du får hul på græskarret og skærer mønstre i skallen.

Det er gratis at deltage og du må gerne tage dit eget græskar med. Du kan også vælge at købe et græskar på dagen til 40 kr.

Vi glæder os til at se dig!


Program:

Kl. 11-13: Græskarskæringsværksted. Undervejs vil der være vejledning ved forfatter og kunstner Laura Helena Pimentel da Silva og oplæsning af gyserhistorie ved skuespiller Henrik Jandorf.

Tag selv et græskar med eller køb et til 40 kr. på stedet. Det er gratis at deltage, og der er udstyr (knive, skeer og skabeloner) gratis til rådighed.

Saftevand og snacks til deltagende børn er også gratis.

______________________________________________________________________________________________


MØD MIG


Du kan møde mig til Bogforum den 3. - 5. november 2023, hvor du kan finde mig hos Forlaget Leituras stand hele weekenden.